Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı

1436
Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı

Bazı araçlarda bulunan bu sistem uzun yol yapan insanlar için rahatlığın sembolü. Kullanımı en az araba teybi kadar kolay olan bu sistem, mevcut olmayan araçlara da rahatlıkla uygulanabiliyor. Hız sabitleyici özellikle şehirler arası uzun yolda sürücünün işini oldukça kolaylaştıran bir sistem. Şanzımanı manuel araçlar içinse biçilmiş kaftan.

Her zaman bahsettiğimiz gibi araca herhangi bir parça montajı yaptırılacağı zaman konusunda ehil insanlara yaptırılmasını tavsiye ediyoruz. Montajı yapabilmek için uygun servis imkanları içinde olmak gerekir.

Hız sabitleyiciECU, gaz teli, direksiyona takılması gereken hız sabitleyici kolu ve de fren pedalının arkasına gelecek antiaktive switch’i parçalarından oluşur.
Montaja başlamadan parçaların eksiksiz olduğunun kontrolü yapıldıktan sonra hız sabitleyici aracın kaput içinde uygun bir yere takılır ve aracın içinden yapılacak işlemlere geçilir. Direksiyona hız sabitleyici kolu takmamız için direksiyonun termik olan kısmından elektrik almamız gerekir ki kolu aşağıya çektiğimizde aktif olsun. Bu işlemi tamamlayıp gaz telini de motorun gerekli yerine taktıktan sonra, en son içerde fren pedalının altına gelecek şekilde switch imizi koyarak işlemi tamamlamış oluyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR   Hız Göstergesi Arabanın Yerini Söyleyebilir Mi?

Bir Soru :
Switch’i neden fren pedalına koyuyoruz? Sistemi fren yapıldığında devre dışı bırakmalıyız. Örneğin saatte 100 km/s hızla giden bir araç –muhtemelen- 5. Viteste olacaktır, fren yaparak hızımız 30 km/s’e düşmüş olsun. Bu durumda aracı uygun vitese ve hıza getirdikten sonra tekrar cruise control modunu açmamız gerekir.

Bir cevap yazın